Tuesday, 15 November 2016

Tampung Seribu - Selimut (Dalam Proses)

Assalamualaikum.

Tengah siapkan selimut tampung seribu. Nak isi masa laa katakan. Aku tak ikut mana mana pattern pun. Main belasah jer buat mana mana corak. Tengok kain dulu laa cukup ke tak.


TAMPUNG SERIBU (I)


Mak Ngah punya, dia suruh siapkan. Sebab dia dah bersara menjahit, kot. In shaa Allah, nanti laa aku sambung.


TAMPUNG SERIBU (II)




Yang kat atas nie tema love love, katanya. Kain polkadot pink tuu aku beli bila entah. Nak buat baju budak tapi malas laa pulak.

Errr, yang nie aku tak siapkan lagi. Simpan dulu.


TAMPUNG SERIBU (III)

Yang nie pulak tema bunga bunga kot, entah. Aku fokus nak siapkan yang nie terlebih dahulu.





Hampir siap!

Kain kain tuu semua kain lebihan buat baju apa semua. Orang kampung aku nie baik laa jugak. Nampak aku tengah buat tampung seribu, terus diorang cakap "Eh, buat apa? Kalau tau tadi makcik bawak lebihan kain kat umah bagi kat kau. Nanti makcik suruh orang hantar ye. Tak pun suruh adik kau ambik kat rumah nanti." Kebanyakannya cakap macam tuu laa.

Sebab tuu laa ada banyak kain :')

K laa. Nanti aku update lagi kalau dah siap. In shaa Allah.

Babai.

p/s : Nak buat yang Hello Kitty punya. Kihkihkih Mesti comel.

17 comments:

  1. cantik...pndai buat....dah siap post la gmbar...teringin nk tgk...

    ReplyDelete
  2. pandainyer..cantik sungguh tp selalu yg rajin ni Cinderella bukan kakak tiri dia keke...
    gurau je naaa

    ReplyDelete
  3. perghhh rajin ktk kak. mun kmk molah setengah jalan jak,kakya dah give up dah hahahaha

    ReplyDelete
  4. Kak.. Nak tanye..akk pakai kertas biase ke mase potong2 tu? Ke kertas keras?

    ReplyDelete