Friday, 30 October 2015

Cashout Nuffnang Kali Kedua

Assalamualaikum.

Ekceli aku nak cashout bulan lepas, yakni bulan September. Tapi masa tuu tetiba ada masalah line untuk beberapa hari. Terpaksa laa tunda. Buat perkiraan lagi, last last putuskan untuk cashout bulan nie. Yelah, hujung bulan October kebetulan hari Jumaat (ambik barokah sikit :P). Alhamdulillah, hari nie berjaya cashout walaupun tak cecah RM100 pun :)


Pestime cashout masa 30 January 2015 yang lalu. Kumpul sejak mula daftar Nuffnang pada 18 November 2013, sehari selepas buat blog. Daftar pun sebab tengok blog orang ada Nuffnang. Blog aku takde. Eyh, macam kuno lak blog aku. So, aku pun daftar Nuffnang secara membuta tuli. Hahaha Bayangkan berapa lama aku kumpul RM100 then cashout buat pertama kali. Erm, hampir satu tahun XD Masa tuu kena cecah RM100 baru boleh cashout. Sekarang RM50 pun dah boleh cashout dah :)

Btw, tengkiu kepada yang sudi singgah selalu. Lagi lagi kepada yang rajin kelik kelik tuu. Terima kasih banyak banyak. Aku doakan nanti Allah bagi lebih banyak untuk korang. In shaa Allah. Amin :)

Kepada korang yang belum daftar, boleh laa daftar. Kumpul duit poket. Kepada yang masih menabung, teruskan menabung. Jangan putus asa. Kepada yang sedang menunggu cek sampai, teruskan bersabar. Sama samalah kita menunggu selama sebulan dua minggu nie. Hewhewhew Moga moga takde masalah. In shaa Allah :)

p/s : Aku dengar esok paknek dibenarkan balik. Alhamdulillah :)

Thanks for reading.

39 comments:

  1. Waahh. Alhamdulillah.. Bestnyaa sdh dpt cashout. Sy dari tahun 2012, sampai hari ni belun dpt cashout. Lagi parah. Hahaha T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha Takpelah. Boleh kumpul banyak banyak kalau macam tuu. In shaa Allah, nanti boleh laa cashout jugak :)

      Delete
  2. Alhamdulillah..penuh dah tabungan dik..sik hal ya..esok lusa ada rezeki boleh gik nyimpan nak..cik akak esok baru cashout..memandang esok 31 kan..so akak ambik tarikh akhir bulan jak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah, cik akak. Bena gik nyimpan pastuk. Haha
      Aok. Esok ujung bulan. Hehe Sik tauk laa kenak kamek suka cashout ari Jumaat. Haha Pestime dolok pun Jumaat juak XD
      Apa apa pun, selamat meng-cashout-kan Nuffnang dan selamat menunggu cek datang :P

      Delete
  3. Wah bestnya!!! Dah berapa tahun tak dapat cashout hahaha. Btw, kenapa nuffnang punya ads dah tak keluar ye? Fiqa punya earning pun maintain sama je -__- Tahu tak kenapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erm. Tak kuar eyh? KTC tengok blog Fiqa ada jer iklan. Ada cuba clear cookies tak?
      Kalau bab earning tuu, kena pastikan blog sentiasa aktif :)

      Delete
    2. Sure ke ada iklan? Tapi fiqa pergi blog org pun tak nampak iklan tu, even ur blog :/

      Delete
    3. Yups. Oh. Kalau macam tuu, cuba clear cookies :)

      Delete
  4. wow bestnya dpt cashout duit. saya punya tabung 8share ni ntah smpai bilalah nk penuh T_T nak gak merasa checkout duit hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha Taknak try Nuffnang ke sayangs. Akak pun ada akaun 8share dengan ChurpChurp. Tapi, tak menahan nak promote. Sampai sekarang takde earning apatah lagi nak cashout. Haha --'

      Delete
    2. saya pernah buat nuffnang ni tpi try ltak kt blog iklan tu x keluar2 pun kat sidebar hahaha. x reti sgt guna >< side income tu dtg daripada org yg singgah blog atau org yg click :o

      Delete
    3. Kalau tak keluar cuba clear cookies.
      Earning tuu datang daripada orang singgah (traffics) + klik :)

      Delete
  5. Tahniah adik. Bestnya dapat cashout nuffnang ! akak ni cashout dari hari tu tapi cheque tak sampai-sampai kat rumah lagipun :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks :)
      Btw, akak cashout bila? Biasanya cek ambik masa 1 bulan 2 minggu untuk sampai.
      Sebaik baiknya cashout masa hujung bulan :)

      Delete
  6. Wow bestnyaa dapat cash out dari nuffnang hehe :)

    ReplyDelete
  7. tahniah ktc, hihihi. dah setahun lebih farah guna nuffnang. tapi tak cashout lagi. and since april farah dah tak dapat satu cpuv pun. status glitterati tu pun dah hilang. haih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks :)
      Laa yeke? Kena lebih aktif laa kalau macam tuu. In shaa Allah nanti dapat aa CPUV dengan status glitterati tuu balik :)

      Delete
  8. bestnya dapat cashout dr nuffnang. :D

    ReplyDelete
  9. best nya.. tahniah.. semoga terus murah rezeki.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks. In shaa Allah. Moga kita semua terus murah rezeki :)

      Delete
  10. Untung lerrrr KTC... Nanti bolehlah lanje adik2 tiri cinderelaaaa tu.. kidding... :)

    ReplyDelete
  11. wahh masyukk tuuu., leh open table seafood kat sarikei nih., hikhik2

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. Thanks :)
      Oh, cuba laa daftar. Kumpul sikit sikit. Hehe :)

      Delete
  13. Tahniah, KTC. Akak pun baru cash out hujung bulan lepas. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks, kak. Akak pun. Selamat menunggu cek sampai :D

      Delete
  14. Wah, tahniah ya Elina. Akak pun cashed out for the first time hari tu. Tapi, tak tahulah akan dapat ke tak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks :)
      Yeke. In shaa Allah. Mesti ada punya laa :)

      Delete
  15. Alhamdulillah. Tahniah KTC! Bestnya dah boleh cashout.. kak rose masih mengumpul lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, terima kasih :)
      Selamat menabung ye, Kak Ros ^^

      Delete
  16. tahniah tahniah =)
    CT xdela cashout.. x layak ehehe..

    ReplyDelete
  17. Xpnh lagii hihi.. Tahniahh hihi belanja!! :p

    ReplyDelete